De voordelen van track en trace systemen

Verminder autokosten met een track en trace systeem

Of u nu werkgever, werknemer of zzp’er bent, uiteindelijk draait alles in uw bedrijf om het zo efficiënt mogelijk omgaan met tijd, geld en resources. Heeft u een auto van de zaak of bezit u een wagenpark, dan kunt u aanzienlijk besparen op autokosten. Het track en trace systeem biedt u dé oplossing voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe werkt een track en trace systeem?

Automatische kilometerregistratiesystemen maken het mogelijk om, via een in de auto te plaatsen black box met gps tracker, nauwkeurig te administreren waar, wanneer en hoeveel kilometer een auto van de zaak aflegt voor privé en zakelijke doeleinden. De afgelegde ritten worden op deze manier real time (actueel) in een online overzicht inzichtelijk gemaakt.

Track en trace

Voordelen van een track en trace systeem

Een track & trace systeem biedt zowel voordelen voor werkgevers met een wagenpark, als voor werknemers met een auto van de zaak en voor zelfstandige ondernemers zonder personeel met een auto van de zaak.

– Bewijslast richting belastingdienst

Als u zakelijk een auto rijdt, maar niet privé in de auto rijdt dient u een registratie van al uw ritten bij te houden om naar de belastingdienst te kunnen bewijzen dat u alleen zakelijk rijdt. Met een track & trace systeem houdt u eenvoudig uw ritten bij. Dit scheelt u veel administratieve rompslomp.

– Realtime inzicht

Dankzij een track & trace systeem is het voor u direct inzichtelijk waar uw auto’s zich bevinden. Ideaal voor het efficiënter inplannen van personeel of om een spoedklus toe te wijzen aan de persoon die zich het dichtst in de buurt van de spoedklus bevindt. Een efficiëntere planning zorgt voor een hogere productiviteit, minder gereden kilometers en lagere wagenparkkosten.

– Efficient wagenpark beheer

Dankzij de exacte bepaling van de kilometerstanden via track & trace is het eenvoudig om uw wagenpark tijdig in te plannen voor de reguliere onderhoudsintervallen. Daarnaast wordt ook de gereden snelheid bijgehouden. Hoe harder er gereden wordt, hoe hoger het brandstofverbruik. Dankzij track & trace kunt u zo eenvoudig sturen op het besparen op de brandstofkosten.

– Bewijslast richting klanten

Berekent u de reistijd door aan uw klanten? Is het voor u of uw klanten van belang om te weten hoe lang uw personeel bij de klant is geweest? Door middel van track & trace is dit eenvoudig aan te tonen.

Hoe kiest u een track en trace systeem?

Heeft u een auto van de zaak en kiest u voor een track & trace systeem dan ontzorgt u uzelf. Het systeem genereert automatisch een nauwkeurig rittenoverzicht, met behulp van het gps voertuigvolgsysteem, en het laat zowel real time online zien waar uw wagens zich bevinden. Het is wel verstandig om te kiezen voor een gps volgsysteem dat geregistreerd staat onder het Keurmerk RRS (Keurmerk Ritregistratiesystemen). Met een track en trace systeem met het Keurmerk RRS bent u er zeker van dat de rittenregistratie ook door de Belastingdienst erkend en goedgekeurd wordt.

Wilt u meer weten over track en trace systemen die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst? Lees meer informatie op de website van RouteVision

Deze blog is geschreven in samenwerking met RouteVision

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *